Kindercentrum KDV Tijd voor kinderen

Dagverloop

Het is maandag vroeg in de ochtend. Kinderdagverblijf Tijd voor Kinderen staat met open armen klaar om de kindertjes te ontvangen. Vanaf 07.30 uur komen de kinderen  binnendruppelen. Een tas met persoonlijke spulletjes in hun handjes en natuurlijk wordt de lievelingsknuffel niet vergeten.
De kinderen vertellen graag over wat ze hebben meegemaakt en papa en mama vullen, waar nodig, het verhaal aan. Het is altijd  leuk om te zien hoe snel er vriendschappen ontstaan tussen de kinderen; ook tussen baby’s en peuters. Als alle kindjes aanwezig zijn en de spulletjes zijn opgeborgen in de daarvoor bestemde mandjes, beginnen we de dag.
Tijdens de dag is er volop ruimte voor leuke activiteiten en spelletjes. We knuffelen, knutselen, lezen voor, zingen ook liedjes en dansen graag. O ja, als het  weer het toelaat gaan we ook buitenspelen. De kinderen zijn niet verplicht om aan een activiteit deel te nemen, maar zijn vrij in hun keuze wat ze willen doen.
Natuurlijk moeten de kinderen even wennen maar al snel weten ze precies hoe een dag  verloopt. Zo is er voor iedereen structuur en duidelijkheid. En dat is heel belangrijk voor jonge kinderen ook voor baby’s en peuters. Er zijn kinderen die wat meer rust/aandacht nodig hebben. Ook voor deze kinderen bieden we alternatieven; zodat ook  zij zich op hun gemak voelen. Ieder kind laten wij in zijn/haar waarde!
Rond de klok van 9.30 uur eten we gezamenlijk fruit: in stukjes voor de peuters en gepureerd voor de allerkleinsten. Dit alles om de overbrugging naar de broodmaaltijd te  verkorten.

Je ziet meteen dat kinderen ook kunnen genieten van een gezond tussendoortje en zien eten, doet eten.
Van 11.30 tot 12.00 uur zingen we eerst een liedje en eten we gezamenlijk een boterhammetje. Voor de baby’s houden we een voedingsschema bij dat aansluit  bij de ouders thuis en krijgen dan een lekker warm flesje melk. We wachten geduldig totdat iedereen klaar is met eten. En om tot een goede afronding te komen, mogen de kinderen (die dit al kunnen) meehelpen om de tafel af te ruimen.
Tussen 12.30  en 15.00 uur is het tijd voor een middagdutje. De kinderen hebben allemaal een trappelzakje aan, of ouders geven anders aan. Dit is in de eerste plaats voor de veiligheid maar ook om kinderen een knus en warm gevoel te geven. Ook slapen de kinderen, als  ze dat willen, met hun tutje en/of lievelingsknuffel.
Verschonen, handjes wassen en wc-bezoek lopen als een rode draad door de dag. Indien nodig worden kinderen extra verschoond.
Om 15.00 uur zijn we allemaal weer uitgerust en vol energie om aan het tweede deel van de dag te beginnen. Eerst drinken we een sapje en eten we iets lekkers. Er wordt voorgelezen en de kinderen krijgen alle aandacht. En daar genieten ze van! Hierna is er nog volop tijd om te spelen.
Tijdens de dag worden tussendoor de ‘dagboekjes’ van de kinderen bijgewerkt zodat de ouders kunnen nalezen hoe de dag gegaan is. Om 15.30 uur krijgen de kindjes  nog een tussendoortje (liga, soepstengel, danoontje etc.)
Rond de klok van 17.00 uur komen de eerste ouders weer binnen. Tot 18.00 uur worden de kindjes weer opgehaald en maken we ons klaar voor een nieuwe dag.

CONTACT
Bremstraat 102A,
4711 CJ St. Willebrord
T: 0165-851284 | 06-53535119
E: info@kdv-tijdvoorkinderen.nl
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur